Het leercollectief
Nieuws

We zijn fier op wat we doen

Open Scholendag 12 mei

Ruik, voel, proef,… zelf van het lerarenberoep op 12 mei. Twijfel je nog of het iets voor jou is? Of wil je gewoon heel graag al eens de werking van de school ontdekken?

Schrijf je in voor ons online jobevent!

Ben jij het perfecte gerief voor GO! scholengroep Het Leercollectief? Schrijf je in voor ons digitale jobevent op donderdag 30 maart van 18u30 – 19u30 en maak kennis met onze scholen.  Ontdek wie we zijn en wat we jou kunnen bieden!

Online jobevent GO! scholengroep Het Leercollectief

#fieroponsGO

Donderdag 2 februari mochten directeur Vincent Browet en leerkracht Fien Quintyn het schitterende verhaal van GO! MIRA vertellen, op de nieuwjaarsreceptie van GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap in het Vlaams Parlement. Voor heel wat politici, beleidspersoneel en onderwijsexperten lichtten ze met veel passie de werking op school en hun visie van het lerarenstatuut toe.
Dat we #fieroponsGO en trots op #hetleercollectief zijn! ⭐️💪
 
Foto: Lynn Delbeecke
 

Haalbare regels en gemeende complimenten

“Wie worstelt met de leerstof, stel je niet snel een lastige vraag. Daar betrap ik mezelf ook op. Maar je weet nooit wie toevallig veel voorkennis rond een bepaald thema heeft. Opgestoken handen krijgen geen voorkeursbehandeling in mijn klas.”
 
Met haalbare regels en gemeende complimenten haalt PAV-leraar Pieterjan van GO! technisch atheneum Lokeren zijn leerlingen bij de les. Van daaruit trekken ze samen voorbij de grenzen van het leerplan.

Pedagogisch IT-verantwoordelijke genomineerd

We zetten volop in op digitalisering. Ons kostbaar IT-team zorgt er dan ook voor dat al onze scholen de digisprong begeleid en onderbouwd kunnen nemen. Heel fijn dat onze pedagogisch IT-verantwoordelijke, Thomas Aelbrecht, dan ook genomineerd is tot ICT-coördinator van het jaar door Vicli – Vlaamse ICT-coördinatoren Liga!

GO! basisschool De Zonnebloem is ankerschool

In GO! scholengroep Het Leercollectief is elke leerproces een uniek verhaal!
Check hier nog maar ‘ns een mooi voorbeeld van GO! basisschool De Zonnebloem. 👌

GO! MIRA pakt lerarentekort aan

“Startende leerkrachten beter ondersteunen door ervaren leerkrachten de tijd en ruimte te geven om te helpen”. GO MIRA in Hamme is één van de 27 scholen die via het project proeftuinen, mag experimenteren met een eigen idee om het lerarentekort aan te pakken. Directeur Vincent Browet wil daarbij maximaal inzetten op de starters én de ervaren leraren.

5% meer leerlingen voor GO! scholengroep Het Leercollectief

Wat een voorrecht om opnieuw zoveel prachtige talenten in onze scholengroep te mogen ontvangen dit schooljaar!

Bezoek minister Weyts in GO! internaat Dendermonde

De minister sprong letterlijk mee het nieuwe schooljaar in, in GO! internaat Dendermonde. Hiermee verklaren we het nieuwe schooljaar dan officieel geopend. Veel succes iedereen!

“Aandacht voor welzijn leerkracht”

Er valt heel veel over te zeggen, maar in de essentie blijft het een prachtig beroep dat heel veel voldoening geeft. Dankjewel aan onze topteams! 😍
GO! Mira zet dan ook sterk in op aanvangsbegeleiding met veel oog voor welzijn van de leerkracht.👍
Ben jij nog op zoek naar een job in onze scholengroep? 👉 www.hetleercollectief.be/jobs

45 extra plaatsen voor GO! basisschool Klim Op

GO! basisschool Klim Op in Lokeren is één van de twintig projecten die in Vlaanderen meer dan 1.000 extra leerlingen een plaats mag bieden.
Wist je dat er in GO! basisschool Klim Op naast buitengewoon onderwijs, ook plaats is voor een beleefschool met gewoon onderwijs? Midden in de Daknamse bossen leren leerlingen van het buitengewoon én gewoon onderwijs van en aan elkaar ❤️

Unieke samenwerking met de ondernemerswereld

Over sterke banden tussen onderwijs en de ondernemerswereld. Over unieke kansen bieden aan jongeren en ondernemers @GO! talent in Zele.