Het leercollectief
Nieuws

We zijn fier op wat we doen

Zorgcoördinator Veerle Van Damme

Veerle Van Damme is intussen twintig jaar zorgcoördinator in GO! basisschool ’t Konkelgoed in Lebbeke en laat zich nog steeds met veel passie verwonderen door talenten. 
 
‘Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg, is dat een leerling mij zei: “Ik wilde zo graag de juf worden die jij voor mij was. En dat is gelukt!”’
 
‘Zeg nooit: “nooit”, want wonderen bestaan. Ik zag ze gebeuren. En meer dan één keer: kinderen die ongelooflijke stappen zetten, talent dat concreet vorm krijgt.’
 
‘Ik ben gelukkig als kinderen hun weg vinden, als hun talenten een volwaardige kans krijgen, als ze vallen, maar weer opstaan. En zeker als dat leerlingen zijn die dubbel zo hard moeten knokken…’

CLB-medewerker Miet aan het woord

Miet De Schepper ontdekte onverwacht de liefde voor het onderwijs en vond haar plekje bij CLB Prisma
 
“Ik krijg nog steeds een kerstkaartje van een mama die uiterst dankbaar is dat haar zoon op de juiste plek terechtkwam. Het raakt me dat je in levens van mensen zoveel kan betekenen.”
 
“Maar we doen nog zoveel meer: samen met de scholen zoeken naar de gepaste aanpassingen voor leerlingen op school, onze collega’s van het leersteuncentrum betrekken, externe partners inschakelen indien nodig, … Velen denken dat we vooral in actie komen als er gedacht wordt aan buitengewoon onderwijs, maar dat klopt niet.”

Inhuldiging vernieuwde infrastructuur

Steeds meer ouders kiezen voor GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, waardoor infrastructuur vaak letterlijk uit haar voegen barst.
 
Dan is het enorm fijn om, in GO! MAD en GO! atheneum Dendermonde samen met Afgevaardigd Bestuurder Koen Pelleriaux, vernieuwde infrastructuur in te kunnen wijden die maar liefst 274 extra plaatsen creëert.
 
“Twee jaar geleden startten we aan een grondige renovatie van de gelijkvloerse verdieping, met als resultaat dat we nu meer leerlingen op een kwalitatieve manier onderwijs kunnen bieden,” zegt Kathy Van Langenhoven, directeur GO! MAD. “En daar zijn we dan ook heel fier op! Met de verbouwingen kozen we voor ruime, lichtrijke en flexibel inzetbare ruimtes waar al onze leerlingen de vruchten van plukken. Zowel instructie, praktijk en samenwerking vinden er hun plaats.”

Tall-inspiratie!

Begin mei lieten onze directies zich inspireren door het onderwijs in Tallinn, Estland. 
Waarom scoren zij hoog in de PISA rankings? De vraag van 1 miljoen…
Cultuur- en contextverschillen zijn groot, dus enige nuance is op zijn plaats. Toch waren deze internationale Tall-inspiratiedagen voor deze fijne bende onderwijsprofessionals zeer verruimend, verbindend en verrijkend! #internationalisering

Van alle markten thuis

Van personeelszaken tot ventilatie, Danny Heyndrickx is van alle markten thuis als administratief medewerker bij GO! de Leefschool in Oosterzele.

“Wat mij betreft, is dit de ideale job als je van variatie houdt. Dat overgoten met het enthousiasme van al die kindersnoetjes..”

“Ik hoef eigenlijk ’s ochtends geen planning te maken, want geen enkele dag is hetzelfde. Maar weet je, net dat maakt het ook heel boeiend.”

Leren, luisteren en out of the box denken

Stefanie Daeyaert blijft bijleren en haar creativiteit prikkelen in haar job als zorgcoördinator bij GO! basisscholen Hamme. 
 
“Doorheen de jaren heb ik ook écht leren luisteren, met mijn oren én met mijn ogen.”
 
“Ze zeggen altijd ‘rust roest’. Wel, in deze job heb je geen kans om vast te roesten.”

Verschillende routes in onderwijs

Mariska Van Damme ruilde 10 jaar geleden de bedrijfswereld bij ING in, voor de klasvloer in GO! basisschool De Zonnebloem
 
“We bewandelen met de routeklas het pad van de leerlingen zelf. Niet iedereen hoeft immers de hoofdstraat te nemen . Sommigen slaan een binnenweg in, anderen nemen een iets langere weg, maar ze komen er wel.”

Een terugblik op een carrière in onderwijs

“Ik leer ook heel veel van mijn jonge collega’s, de nieuwe generatie, zelfs na 40 jaar. Ik luister daar graag naar en ben fan van hun frisse ideeën.”
 
“Mijn raad voor toekomstige startende leerkrachten is: ‘pak het stelselmatig aan’. Probeer niet alles ineens te willen kunnen of doen. Gun jezelf de tijd om te groeien.”
 
Karina Haemelinck sluit dit schooljaar een carrière van 42 jaar onderwijs af en staat nog altijd met veel passie voor de klas in GO! basisschool De Rozen in Lokeren.

Online jobevent

Zoek je een fijne job in regio Dendermonde-Hamme-Lokeren-Wetteren-Moerbeke?
GO! scholengroep Het Leercollectief telt 27 diverse scholen in basis-, secundair en volwassenenonderwijs, een internaat, een CLB en een leersteuncentrum. Goed voor een uitgebreid creatief collectief van meer dan 1.200 onderwijsprofessionals en tal van vacatures die lonken naar toffe collega’s.
Vanuit het motto ‘samen is beter’ geven we met veel passie kleur aan leren en laten we talenten groeien. Ook dat van jou!
Ben jij het perfecte gerief voor Het Leercollectief?
👉Schrijf je in voor het digitale jobevent op dinsdag 16 april van 18u30 – 19u30 en maak kennis met onze scholen.
Ontdek wie we zijn en wat we jou kunnen bieden!

Alles uit de kast met de digisprong

Hoe kunnen we met onze chromebooks een zo groot mogelijke leerwinst creëren?
In tijden van de digisprong is het een vraagstuk dat menig onderwijsprofessional bezighoudt.
GO! basisschool De Madelief nam de vraag vast en liet ze niet meer los. In een schoolcontext waar de meeste leerlingen thuis geen laptop hebben, was de uitdaging des te groter.

Het verhaal van Claudine Van Laere

Claudine Van Laere toont elke dag met heel veel liefde de magie van het leerkracht zijn in GO! basisschool De Madelief.

“Elk kind heeft talenten. Soms schrikken ze zelf als je hun talent benoemt. ‘Is dat zo?’, vragen ze dan.”