Het leercollectief
Onderwijs

De stap naar het onderwijs

Overweeg je de stap naar het onderwijs?

Geweldig! Maar het is niet altijd evident om je weg te vinden in de wereld van het onderwijs. Je wordt alvast wijzer met volgende links, filmpjes en informatie. 

Welk diploma heb ik nodig om te starten in het onderwijs? Welke vakken kan ik geven? Wat ga ik verdienen? 

Kan ik als zij-instromer mijn anciënniteit uit mijn vorige werkervaringen meenemen naar het onderwijs?

Hoeveel verdien ik in onderwijs?

Hoeveel je verdient als leraar hangt af van je salarisschaal of barema. Dit wordt bepaald door je bekwaamheidsbewijs en wat en waar je les in geeft.

Check hier alle informatie over het salaris, de salarissimulator en de extra voordelen in het onderwijs.

Zij kunnen het weten!

Wie beter kan je vertellen wat de job inhoudt dan onze onderwijsprofessionals die het al doen? Ontmoet de mensen achter onze scholen! Stuk voor stuk straf collectief gerief dat, elk op hun manier, elke dag opnieuw het verschil maakt. Check de getuigenissen en verhalen van leerkrachten, zorgcoördinatoren, secretariaatsmedewerkers, leerondersteuners, CLB-medewerkers,… uit onze scholen.