Het leercollectief

Samen beleven, samen verwonderen!

GO! leefschool Dendermonde

GO! leefschool Dendermonde

Posthoornstraat 20
9200 Dendermonde
T: 052 25 17 78

Speel! Lach! Leer! Leef!
Puur onbevangen gaan kinderen op ontdekkingsreis door het leven. In onze leefschool in Dendermonde – omgeven door zeer veel groen – krijgen kinderen veel ruimte om zelf te ondernemen, ontdekken en ervaren.
Kinderen krijgen tijd. Vrij en onbezorgd mogen ze hun eigen leertempo mee bepalen. Op die manier treden ze sterk en zelfverzekerd hun toekomst tegemoet.
Onze kinderen worden gestimuleerd een vertrouwen in eigen kunnen te ontwikkelen, in hun verstand, lichaam en alle mogelijkheden die ze in zich hebben en dit in een warme en huiselijke omgeving waar iedereen zich thuis voelt. Dat zie je aan de inrichting van de klassen, deze zijn er op gericht om samen te (be)leven.
We erkennen dat elk kind zijn eigen persoonlijkheid heeft en bijgevolg ook zijn eigen unieke manier om de wereld te bevatten. We zetten dan ook in op differentiatie en zelfstandig werk.
Via differentiatie bepaalt elk kind voor een stuk zijn eigen leertraject, hierbij ondersteund door de begeleider met de leerplandoelen in het achterhoofd. Op die manier geven we plaats aan de autonomie, de zelfontplooiing en de eigenheid van elk kind.