Het leercollectief
Samen

Samen is beter

Van broeken naar boeken

Na 27 jaar fashion bij C&A stopte Sascia Vasseur de modewereld definitief in de kast om met veel enthousiasme het onderwijs in te duiken.

“Toen een paar jongens van het 5e leerjaar mij op 30 juni een fijne vakantie kwamen wensen en vroegen of ik in september ook nog in onze schoolbib zou werken, voelde ik de waardering.”

“De laatste 3 jaar van mijn 27-jarige carrière op het hoofdkantoor van C&A in Vilvoorde gaf ik opleidingen.  Maar ook toen ik voordien, als product manager assistant, onze nieuwe collega’s wegwijs maakte, hoorde ik wel ‘ns dat er een leerkracht in mij schuilging.”        

Nu of nooit

“De zoveelste aankondiging van een reorganisatie bij C&A was voor mij de trigger, zo’n nu-of-nooit-moment. En het is ‘nu’ geworden! Ik ben gestart in een vervanging als zorgjuf in het 1e leerjaar bij GO! basisschool atheneum in Dendermonde. Maar ook in mijn communicatieskills zag de school wel een meerwaarde.  Heel fijn om mijn ervaring en passie voor de pen hier te kunnen benutten om het team en de ouders correct te informeren. Ik schrijf en ontwerp sindsdien de maandelijkse infobrief, stel brieven, documenten, verslagen en persberichten op.”

Variatie troef

“Het onderwijs saai? Dat maak je mij niet wijs, want intussen begeleid ik het middaglezen, ben ik leesjuf in het zorgteam, houd ik de sociale mediakanalen up to date, help ik ouders met het opstarten van Smartschool, ondersteun ik de administratie rond de maximumfactuur én ben ik verantwoordelijk voor de schoolbibliotheek. Een supergevarieerde, boeiende job! Die bib is trouwens een pareltje die een paar collega’s de voorgaande jaren installeerden.  Met plezier zet ik er mee mijn schouders onder en werkte een subsidieproject van de provincie Oost-Vlaanderen uit: ‘Wie leest die wint!’. Met het gewonnen budget kochten we heel wat nieuwe leesboeken en educatief leesmateriaal. Bijdragen aan het leesplezier en de (lees)motivatie van de leerlingen is echt fijn en geeft enorm veel voldoening.  Het besef dat ze echt graag naar de bib komen… Dan denk je ‘dit is waarom ik het doe’… “

Energie voor tien

“Ik ben in een zeer enthousiast, open en vooral creatief team terechtgekomen, waarin ik mij intussen een verbindende schakel voel. De openheid en collegialiteit van het team is absoluut een troef. Het geeft mij enorm veel energie als ik collega’s en de leerlingen kan helpen.

Eerlijk? Het was wel een uitdaging om te wennen aan het onderwijssysteem en de specifieke terminologie. Afkortingen genoeg hier. 😊 Wel fijn om als nieuwkomer een goede ondersteuning te krijgen vanuit de scholengroep. Het Leercollectief organiseert allerlei sessies die echt wel een meerwaarde zijn als starter of zij-instromer.

Of ik nog terug urenlang de file in wil naar Vilvoorde? Nee dankje! Ik neem nu ’s morgens de fiets om rustig langs landelijke wegen naar Dendermonde te bollen. Hier kan ik lokaal een bijdrage leveren in een toffe school met een fantastisch team, met een hart voor elk kind en waar elk individu telt.  Vandaar de energie dus!”

“Het sociale luik, de dienstbaarheid van mijn job en werken in een omgeving met kinderen, is iets waar ik nog dagelijks blij van word!”