Het leercollectief
Samen

Samen is beter

Van alle markten thuis

Van personeelszaken tot ventilatie, Danny Heyndrickx is van alle markten thuis als administratief medewerker bij GO! de Leefschool in Oosterzele.

Wat mij betreft, is dit de ideale job als je van variatie houdt. Dat overgoten met het enthousiasme van al die kindersnoetjes..

“Ik ben aan mijn carrière begonnen met bestemming onbekend. Via een halte van een jaar bij de mutualiteiten en een jaar bij de spoorwegen, ben ik door een kennis toevallig tot bij het onderwijs gebold. Ik ben blijven plakken in dit station 😊, want tientallen jaren later zit ik daar nog, en mét plezier!”

Pittig en gevarieerd

“In die tijd werd dat allemaal nog vanuit Brussel gemanaged. Ik kreeg uren voor personeelsadministratie op 5 verschillende scholen. Dat maakte het meteen pittig, maar heel gevarieerd. Doorheen de tijd werd GO! de Leefschool in Oosterzele er één van en daar werk ik nu al 25 jaar. De laatste jaren mag ik dat ook voltijds enkel en alleen voor hen doen.”

‘Mag ik zeggen dat ik daar fier op ben?’

“Het is hier bij GO! de Leefschool, dat ik echt geleerd heb om zelfstandig te werken. Toen ik zoveel jaar geleden startte, heerste er door omstandigheden best wat chaos. Mijn eerste opdracht was dus om orde te scheppen. Eigenlijk is het enorm fijn om dat naar je hand te kunnen zetten en de nodige structuur te brengen. Mag ik zeggen dat ik daar best wel fier op ben? 😊.”

Samen is beter

“Sfeer en gezelligheid krijgen hier sowieso 10 punten. ‘Samen’ is het centrale woord in onze scholengroep, maar zeker op de Leefschool. Mijn bureau grenst aan die van de directeur en zorgcoördinator en de deur staat altijd wagenwijd open. We lopen binnen, buiten, er wordt gelachen en we trekken ons aan elkaar op als het ‘ns een dag minder goed gaat. Dat is trouwens met het hele team zo. Er heerst een enorme openheid hier op school, met de nadruk op ‘samen’.
Dat is ook zo typisch voor een leefschool: we leven en leren van en aan elkaar, samen met collega’s, samen met de leerlingen en zelfs samen met de ouders. Dat geeft een enorm fijn gevoel en maakt de visie van de school net sterk. Onze slogan is ‘ik, jij, samen wij’ en dat is niet gelogen! Om dat te kunnen doen, proberen we ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt. Iedereen vindt hier zijn of haar plekje. Zelfs buiten op ons grote, groene domein vindt iedereen wat wils.”

Van alle markten thuis

“Wat mij betreft, is dit de ideale job als je van variatie houdt. Je moet van alle markten thuis zijn: van personeelszaken, financiën, stookketels, ventilatie,… Dat overgoten met het enthousiasme van al die kindersnoetjes. Ik hou ook van de spontaniteit van de verhaaltjes van die kinderen. Het houdt je jong. Nu is dat iets minder, maar vroeger ging ik ook mee op sportuitstappen en was ik nog ondervoorzitter van de schoolraad. Voor mij is het meer dan een job.

Ik geef toe, vernieuwing op vlak van digitalisering is wel een uitdaging. Ik ben daar niet mee opgegroeid. En dat lukt allemaal wel, maar het geeft me telkens kriebels in het begin. We blijven levenslang leren in onderwijs, he 😊.”

Wanneer is het oktober?

“En het houdt ons scherp. Indommelen zullen we niet doen. Toch mag er soms meer rust en continuïteit komen. Oktober was vroeger een maand waarin we even konden uitblazen na de drukke opstart van het nieuwe schooljaar. Nu vragen we ons regelmatig af: ‘wanneer is het nu eigenlijk ‘ns oktober?’ Zelfs in oktober 😊.
Maar dat houdt je alert. Ik hoef eigenlijk ’s ochtends geen planning te maken, want geen enkele dag is hetzelfde. Maar weet je, net dat maakt het ook heel boeiend. En het mooie is dat we kunnen rekenen op elkaar!”

Ik hoef eigenlijk ’s ochtends geen planning te maken, want geen enkele dag is hetzelfde. Maar weet je, net dat maakt het ook heel boeiend.